close

Gurításból jeles

4. Minőségi oktatás
2024. április 30.

Első alkalommal rendezték meg a PTE Biliárd Kupát április 24-én a Fordan Centerben, melyre nem csak az egyetem hallgatói, de annak munkatársai is jelentkezhettek. A rendezvényen összesen 40 versenyző állt asztalhoz.

A csoportmérkőzések a biliárd versenyszabályai szerint zajlottak, a döntőben viszont már egyenes kieséses szakaszban búcsúztak a résztvevők.
Az első PTE Biliárd Kupát Berecz Bence, a PTE Általános Orvostudományi Karának végzős fogorvostan-hallgatója nyerte, aki jól ismerte a terepet, hiszen rendszeresen biliárdozik a Fordan Centerben, a versenyre pedig egyik barátja hívta fel a figyelmét.
„Amikor Pécsre kerültem, ez volt az első hely, amit találtam, ahol biliárdozni lehet, nagyon komolynak tűnt, magas a színvonala, úgyhogy azóta is ide járok” – mondta a kupagyőztes.

Bence tulajdonképpen már törzsvendégnek számít a Fordanban, ahová olykor a csoporttársaival jön játszani, máskor egyedül gyakorol, azonban még sosem vett részt ilyen típusú versenyen.

Ahogy ő fogalmazott, leginkább saját maga szórakoztatására játszik, emellett Youtube videókból próbálja meg elsajátítani a különböző biliárd technikákat. A versennyel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon jól meg volt szervezve, külön kiemelte Petre Gábor szerepét, aki biliárdjátékos, bíró és edző egyszemélyben, illetve a helyi biliárd klub vezetője. Berecz Bence szerint Gábor próbálja felkarolni a pécsi biliárdot, nagyon jó játékos, ugyanakkor nagyon korrekt bíró, így az, hogy a PTE Biliárd Kupa ilyen magas színvonalon zajlott le, részben az ő érdeme.

A mérkőzések nagyon pörgősek voltak, a játékosok pedig nagyon változatosak. Akadt, aki láthatóan nem sokat játszott eddig életében, de olyan is, akinek már sok eltett golyó van a háta mögött. Bence a döntőben hátránnyal kezdett, de végül sikerült megfordítani a meccset.

„Nem szoktam nyomás alatt játszani, ezért a döntőben azért izgultam kicsit, főleg, hogy egy olyan külföldi srác ellen játszottam, akiről már menet közben láttam, hogy nagyon jó. Összességében szerintem rendkívül jó volt a döntő” – összegezte Bence a kupát, amivel kapcsolatban azt is elmondta, nem tartja kizártnak, hogy máskor is részt vegyen rajta.

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni