close

Király a pályán

4. Minőségi oktatás
2024. április 30.

Ebben az egyetemi félévben már a második, összességében pedig a harmadik alkalommal rendezték meg a PTE Sakk Kupát április 24-én a Fordan Centerben, ahová a hallgatók mellett az intézmény munkatársait is várta a PTE Sportiroda.

A játékosok profi (élő-pontszámmal rendelkezők) és amatőr (élő-pontszámmal 2023. január 1. óta nem rendelkezők) kategóriában nevezhettek előzetesen április 5-ig. A 32 amatőr versenyző mérkőzéseit 7 fordulós svájci rendszerben bonyolították le, míg a 8 profi résztvevő körmérkőzéseken méretette meg magát.

Az első négy helyezettet mindkét kategóriában kupával jutalmazták, amellett a kategóriákon belül a legjobb 3 hallgatói helyezést elért versenyző képviselhetik majd a Pécsi Tudományegyetemet a soron következő sakk MEFOB-on

az ott eredményesen szereplők pedig a későbbiekben sportösztöndíjban is részesülhetnek.

Az amatőr kategóriában Balogh Zoltán Ábel, a PTE BTK neveléstudomány mesterszakos hallgatója bizonyult a legjobbnak, ezzel kvalifikálta is magát az idei MEFOB-ra. Megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon jó volt mind a szervezés, mind a hangulat, ugyanakkor a zajt kicsit zavarónak taláta, hiszen a Fordanban ezen az estén nem csak a sakk, de a biliárd szerelmesei is összegyűltek az I. PTE Biliárd Kupa alkalmából. A mezőny résztvevőit, akik között nem csak hazai, de nemzetközi hallgatók is voltak, kifejezettnek erősnek tartotta, pedig nem ez volt sem az első sakk bajnoksága, sem az első győzelme amatőrként.

A kupához ezúton is szívből gratulálunk!

Aknai-Kiss Martina

Aknai-Kiss Martina

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni